CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tiistai 26. tammikuuta 2010

Skulls on pole

Ostin tässä Suomalaisen kirjakaupan alennusmyynnistä Winsor&Newtonin Arttist water colous sketchbookin. 40 sivua, jonka neliöpainoksi voisin veikata näin äkkiseltään olevan n. 150-170 g/m2 paikkeilla.

Tietysti siihen oli pakko kokeilla maalata jotain ja sain päähäni tehdä taas pääkalloja. Nopeasti sutaisin jonkinsortin kallot 2B kynällä (oli vähän turhan pehmeä hahmottelemiseen) ja sitten nopea maalaus akvarelleillä.
Paperi tuntuu ihan laadukkaalta ja siihen oli hyvä maalata. Tosin pensselin vaihtamisesta se ei yhdessä vaiheessa tykännyt. Ehkä pensseli oli liian kostea?? Jälki oli kuin paperi olisi kastunut läpi heti kun vetäisin väriä pensselillä.

Oli outoa maalata tällaisen "kirjan" väliin. Tuli aina välillä tunne että olisi pitänyt saada toinen puoli pois häiritsemästä :).

Sainaps kerranki kameralla otettua kohtalaisen kuvan maalauksesta (en muista oliko tässä salama päällä vai ei). Salaman kanssa kuva tahtoo läheltä otettuna valottua perkeleesti ja jos taas ei käytä, niin kuva jää harmaaksi. No tässä sentään paperi on jo aika vaalean sävyinen.
Syy miksi kuvan otin kameralla on se että paperi on (vaiheeksi taas) Vähän suurempi kuin A4 ja paskaan skanneriin ei mahu kuin just se A4... Vittu ku vois vain käyttää sitä vanhaa kunnon skanneria. VITTU TÄTÄ 64 BITTISTÄ VISTAA!!!

sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Dobermann (a3)

Jälleen päätin tehdä dobermannin... Tällaisen olin jo pitkän aikaa halunnut tehdä, mutta nyt vasta tässä jokin aika sitten sain sen suuren inspiraation aloittaa työstäminen konkreettisesti. Tarkalleen ottaen aloitin tämän jo viime joulun aikoihin, mutta tekeminen oli aika satunnaista. Nyt vasta tällä viikolla oli kunnolla aikaa tehdä sitä.

Piirtäessä huomasin miten vaikeaa dobermannin värittäminen lyijykynällä on. Tai siis ei nyt oikeastaan vaikeaa, vaan pirun työlästä mun työtyylillä. Kesti pitkän aikaa ennen kuin sävyt oli tarpeeksi tummia. Ja vielä kun dobermanneilla turkki sattuu kiiltämään erikoisella tavalla... haasteita siis riitti.

Täytyy sanoa että oli suorastaan nautinto tehdä vaiheeks kunnollinen lyijykynätyö. Tällasta iloa ei saa maalaamalla, kun tuntuu etten osaa maalata tarpeeks hyvin. Mutta lyijykynällä hommat hoituu kyllä :D.


Valaistus on täällä päin persettä, joten niin on myös kuvan sävyt. Käyttäkää mielikuvitustanne ja kuvitelkaa paperi valkoiseksi ja koira lyijykynällä väritetyksi. Ja ehkä hiukan tummemmaksi mitä alla olevassa kuvassa... Ei ollut tänään intoa alkaa kuvaamaan paremmin tai jälkikäteen muokkaamaan tietokoneella kuvaa.