CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torstai 24. joulukuuta 2009

....

.
.
.
.
.
Rauhallista joulua kaikille!
.
.
.
.
.

lauantai 28. marraskuuta 2009

Keväisiä omenapuun kukkia (a3)

Tässä muutama päivä sitten tuli hirveä maalaamisenhinku ja oli pakko päästyä toteuttamaan itseäni. Ja pitipä myös erääseen lahjaankin saada vähän lisää tavaraa, joten taiteilu sopi hyvin siihenkin sitten.

Malliksi pääsivät työpöydän taustakuvana olevat omenapuun kukista oleva lähikuva jonka olin joskus aikaisempina kesinä kuvannut (siis silloin vielä kun asuin siellä).

Hahmottelin kuvan erittäin nopeasti, kun ei jotenkin ollut nyt fiilistä tehdä mitenkään erityisen tarkkaa työtä. Sen jälkeen maalailin kuvaa illalla, kunnes olikin jo nukkumaanmenoaika ja maalaus sai jäädä kuivumaan rauhassa yön yli. Seuraavana päivänä siivoilin ja siivouksien päätteeksi maalasin kuvan valmiiksi.

Eli koko hommassa ei kestänyt hirveän kauaa. Tosin kuvassa nyt ei satu olemaan hirveästi yksityiskohtia joihin olisi pitänyt paneutua kunnolla... oikeastaan niitä ei siinä ollut yhtään. Noh... kuva on ihan onnistunut, eikä ne pari jälkeenpäin huomaamaa epäkohtaa hirveästi kuitenkaan haittaa itseäni (ainakaan VIELÄ). Maalaus on siis ihan kelvollinen lahjaksi ;).

Oli mukavaa vaihteeksi maalata jotain missä ei tarvinut miettiä onnistuvatko kaikki pienet yksityiskohdat. Tämä tyyppisiä maalauksia pitää tehdä useamminkin...



Harmi vain ettei kuva ole tässä kunnollinen, kamerakuvaukseen kun ei täällä ole tarpeeksi kirkasta :(. Pitää hankkia kunnollista valkoista valoa tuottava kirkas lamppu että saa kuvistakin kunnollisia. Valon vähyyttä ehin valittaa jo parisen viikkoa sitten kun yritin kuvata makrokuvia huonolla tuloksella.

torstai 24. syyskuuta 2009

The Gaze of Wolf

Kuten jo edellisessä kirjoituksessa lupailin, olen nyt saanut jotain muutenkin piirreltyä ja maalailtua kuin luurankoja ja pääkalloja...
Tämänkertainen kuva onnistui mielestäni hyvin. Mitään suurempia mokia ei sattunut tekovaiheessa ja onnistuin maalaamaan kuvan niin että se ei ole hirveän raskaan ja tunkkaisen oloinen.
joudun käydä ostamassa tälle maalaukselle kehykset jostain kaupasta... pitää vain muistaa että tämä paperi ei ole A3 kokoisen, vaan se on aavistuksen verran isompi (oli jotain erikoismerkkistä paperia... nimeltään Fabriano)

Tässä on pieni kuvasarja siitä kuinka maalaus hiljalleen etenee. Harmi vain ettei tässä asunnossa ole kunnollista valaistusta, että saisi kunnollisia kuvia kameralla. Skannerilla en edes viitsinyt alkaa pelleilemään tämän kuvan kanssa tälläkertaa.


Kaikki alkoi (yllättäen) luonnoksen piirtämisestä. Aloitan ensin piirtelemällä suunnilleen jotain kuvan tapaista ja hiljalleen lisään tarkempia piirteitä. Kun tarpeeksi kauan on jaksanut piirtää, kumittaa ja piirtää niin kuva alkaa jossain vaiheessa näyttämään siltä että siihen voisi jopa maalata.
Alla olevaa vaalensin erikseen maalaamista varten, etteivät lyijykynällä tehdyt ääriviivat ja värityksen apuviivat näkyisi akvarellien alta kovin paljoa maalauksen jälkeen.



Maalaamisen aloitin varovasti. Ensin vaaleilla sävyillä ja sitten asteittain maalasin yhä tummemmalla ja tummemmilla sävyillä.
Alla olevassa kuvassa on koira/susi saanut jo väriä naamaansa, harmaata ja ruskehtavaa. Tässä vaiheessa kuva oli aika hauskan näköinen, se näytti jopa akvarellityöltä silloin :D.
Maalailin tummemmilla sävyillä tuollaisia viivoja ja uurteita, jotta saisin turkin elävämmäksi ja vähän karvapeitteen näköiseksi. (Kamera ei tykännyt valaistuksesta yhtään...)




Kolmannessa kuvassa olen tummentanut turkkia entisestään ja kuonon ruskeat alueet erottuvat nyt paremmin. Myös pientä varjostusta olen yrittänyt tehdä, tosin niitä ei niin hirveästi huomaa vielä...
Turkin tummentaminen tuntui aika ajoin haastavalta. Piti yrittää käyttää erilaisia sävyjä, mutta eipä niitä tuosta kovin helposti kuitenkaan huomaa. Käytin 3 eri värinappia (kahta mustaa ja yhtä siniharmaata) ja silti eroja ei n iin hirveästi huomaa... ellei satu vertailemaan aivan tummimpia kohtia ja harmaata keskenään.
Lisäksi piti yrittää maalata siten että kuvaa katsoessa näkisi jonkinmoisen "tukin" (tuosta on nähtävästi muodostunut jonkinmoinen pakkomielle, joka koirakuvankanssa samat tuskailut turkin kanssa...)



Tummensin VIELÄ turkkia tietyistä strategisista paikoista ja lisäilin rukseaa vähän kaikkialle antamaan säväystä väritykseen. Lisäilin myös varjostusta pärstään.'
Silmät olivat aika haasteelliset maalata, koska onnistuin tekemään asiat niin vaikean kautta. Tuo keltainen jonka maalasin, ei ollutkaan ihan sellaista kuin olin siitä yrittänyt sekoittaa... ensinäkin käytin väärää keltaista ja toisena siihen olisi pitänyt laittaa enemmän ruskeaa joukkoon. Vahinko pääsi kuitenkin tapoahtumaan, eikä siinä sitten auttanut kuin maalata toinenkin silmä samalla värillä ja toivoa parasta.




Maalailin silmiä jonkin aikaa, ja sain jopa ne onnistumaan. Lopuksi sitten tuli kuonon maalaamista ja sen viimeistelyä, kuten viiksikarvojen maalaus (mitä en suosittele kenellekkään, perkeleen tarkkaa työtä).


Laittaisin tämän kuvan kehyksiin seinälle, jos vain voisin. Valitettavasti seinässä ei ole yhtään naulaa... ehkäpä se on niin ihan hyvä, koska muuten seinät olisi täynnä tekemiäni maalauksia. Noh... ehkäpä joku päivä katselen teoksiani kun ne roikkuvat jossain toisessa paikassa seinällä ;)

keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Maniac in RED

On se vain niin ihmeellistä miten nuo kuvat sitten muuttuvat niiden työstämisen aikana. Tästäkin piti tulla AIVAN toisenlainen piirros... ja eipä sitten tullutkaan. Ideoilla on selvästi paha tapa muuntua...
No, piirsin sitten tällaisen kuvan, tarkoituksena OLI että kuva olisi ollut vaalea ja sellainen "kevyt" akvarellityö. Heh, ei ole tämä työ vaalea ja "kevyt".

Nyt vähään aikaan ei ole luvassa mitään ihmisen anatomiaan liittyviä töitä (ei ainakaan suunnitelmissa ole ollut, mutta kun on meikäläinen kyseessä niin sekään ei ole täysin varmaa...). Nyt pääsen testaamaan uutta akvarellipaperia, jota ostin kauan aikaa sitten kirjakaupasta. En vain ole vielä tähän mennessä hennonnut käyttää sitä :P. Sen verran kallista se oli!!




Ja vielä tähän kuvaan liittyen... keskustelin siitä mesessä erään ystäväni kanssa ja totesin etten pystyisi nukkumaan jos laittaisin sen seinälle niin että näkisin sen sängystäni.... tuijottaisin koko ajan noita silmiä... nytkin tulee suoranainen pakko katsoa niitä. Jos vain vähän vilkaisisin nopeasti?

sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Suuria uutisia!

Sain viimeinkin ostettua uuden koneen itselleni, mistä olenkin jo pari vuotta haaveillut (rahaa vain ei koskaan ole ollut tarpeeksi). Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta kone saapui kotiinkuljetuksena luokseni (tosin unohtivat ekalla kerralla pistää sen auton kyytiin ja oli lähellä etteivät unohtaneet sitä toista kertaa...).

Sain asennettua koneen ja sitten siirtelin tiedostoja ja ohjelmia vanhasta koneesta uuteen. kuvanmuokkausohjelma tuntui pikaisella käytöllä toimivan ihan hyvin... Sitten yritin asentaa skanneria tähän koneeseen... muutaman kerran yritettyäni, luin netistä että skannerin ajuri EI toimi 64-bittisella vistalla! Ja tietysti meikäläisen uudessa koneessa on juuri 64-bittinen vista...

Eli koko tämän jutun ytimenä oli se että uusia kuvia ei tule näkymään täällä tai Parodia-blogissa vähään aikaan. No tänne pystyn kyllä jo skannattuja kuvia laittamaan, niitä on tikulla tallennettuna muutamia.

Eli joudun ostamaan sitten uuden skannerinkin vielä... Pitää varmaan hankkia joku Canonin skanneri kun tuo vanhakin on ollut hyvä. Saa vain nähdä milloin raaskin sellaisen ostaa, kävin netissä katselemassa hintoja ja ne ovat n. 70€ ylöspäin...

Saa nähdä miten käy... vanha skanneri lähtee vanhan koneen mukana takaisin vanhemmilleni. Ehkäpä uutta skanneria odotellessa voisin skannailla heillä käydessäni kuvia. Jos vain muistan ottaa skannattavat kuvat mukaan...

sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Suuret, pienet ja pääsi kokoiset....

On nyt suuremmat piirrosprojektit joutuneet tauolle, johtuen sormieni puutumisesta. Ennen pystyin jonkin verran piirtämään ja maalaamaan, mutta tilanne on selvästi pahentumaan.
Kaikesta tästä huolimatta olen yrittänyt sinnikkäästi harrastella. Nyt vain kestää kauemmin saada työt valmiiksi asti... Joudun pitämään paljon taukoja ja työskentelemään vähemmän.

Tässäpä siis yksi pikainen kuva jonka sain jopa valmiiksi asti. Kalloja, kalloja ja kalloja! Yritin tehdä jokaiselle omanlaisensa ilmeen... Siksi juuri kalloja on mukava piirtää, niiden "ilmeillä" voi leikitellä hyvin paljon. Nämä syntyivät kaikki ulkomuistista, on selvästi ollut kallojen tutkimisesta hyötyä ;).



Tämän kuvan ansiosta sain myös inspiraation maalaukseen joka on juuri nyt työn alla. Se on onneksi aika loppusuoralla, olen aina yrittänyt sitä vähän maalata kun on vain aikaa ja voimia riittänyt. Eikös sitä sanota että hiljaa hyvä tulee :D.

tiistai 23. kesäkuuta 2009

Jotain mukavaa

Tänään kävin viimeinkin ostamassa itselleni sen Winsor&Newtonin 24 napin akvarellisetin suomalaisesta kirjakaupasta! Samalla tarttui käteen pensselikin... Kyllä palkkapäivä on sitten mukava :D.

Pitää tässä jossain vaiheessa ottaa ja testata näitä kaunokaisia. Sävyjä tuntuu olevan mukavasti, tosin vihreää on vain kahta eri nappia. On se hyvä että meikäläisellä on ennestään jo pari muuta sävyä vihreää (tosin en tiedä sitten ovatko eri "sarjaa" kuin nämä...).

perjantai 19. kesäkuuta 2009

Nogard

Piti kerran koulussa tällainen väsätä... tai siis tällaisen tein kun käskettiin ;). Pitipä silloin koalakinpiirtää, ongelmana oli vain se etten kovin paljoa harrasta söpöjen piirroshahmojen piirtämistä x).

Tribaalityylisen lohikäärmeen piirtäminen on yllättävän vaikeaa, mutta onneksi apunani oli google. Siellä oli monia aivan fantastisia tribaalikuvia! Tähän otin mallia eräästä kuvasta, tosin tietysti "parantelin" sitä tarkoitukseen sopivaksi. E pitänyt sen hännästä ja oli siinä pari muutakin kohtaa jotka eivät oikein miellyttäneet minua... Hieno sekin oli, vaikkei kaikki kohdat sopineetkan mielestäni siihen.

On ollut tässä muutamaan otteeseen sellainen tunne että pitäisi ottaa ja parannella tätä piirrosta. Siinä on muutama kohta johon en täysin ole vieläkään tyytyväinen. Noh... saa nähdä mitä tässä jaksaa oikein alkaa tekemään.

sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Aloittaminen on aina lopettamista helpompaa

Todistaakseni että olen todellakin aloittanut tekemään tilattua dobermanni-maalausta, laitan todisteeksi kuvan siitä.



Onneksi tätä kuvaa ei ole sen suuremmin karhuttu, se kun on vielä vähän vaiheessa... On joitakin maalauksia jotka ovat pitkänkin aikaa odottaneet valmistumista. Olen sitä mieltä ettei kannata alkaa väkisin vääntämään kuvia, ainakaan jos haluaa saada hyvää jälkeä aikaan. Kyllä ne inspiraatiot työn valmiiksi tekemiseen tulevat sitten aikanaan, ennemmin tai myöhemmin. Harvemmin ei koskaan ;).

Haaveilin tässä Winsor & Newton:in 24 akvarellivärin pakkauksesta. Valitettavasti rahat eivät riitä vielä... Äitini oli ostanut sellaisen ja tietysti oli pakko vähän kokeilla sitä. Laadukkaista värejä ne ovat ja sävyjä oli tarpeeksi kunnollista maalaamista varten. Hyvä ostos siis!

lauantai 2. toukokuuta 2009

Suomenpystykorva A3

Tämä maalaukseni on vanhemmillani seinällä.

Muuton seurauksena se jäi kesken tammukuussa ja kun viimeinkin sain helmikuussa kaikki tavarat paikoilleen niin onnistuin saamaan sen valmiiksi. Tosin maalaamista vaikeutti paljon valitettava oikean käden sormien puutuminen pensseliä pidellessä.


maanantai 20. huhtikuuta 2009

Luuranko A3

Tavastani poiketen maalasin taustan ensin ja sitten vasta itse hahmon. Liekkien kanssa meni jonkin aikaa maalatessa, mutta niitä onkin aina hauska maalata. Jostain ihmeen syystä maalain ensin punaisella, sitten lisäsin keltaista ja lopuksi Indian Red:in ja punaisen sekootusta tummennokseksi.

Luuranko onkin erikoissekoitus eri värejä. Valkoista, poltettua siennaa, kultaisen ruskeaa, okraa, ruskeaa (joka helkkarin kerran kirjoitan "rukseaa") ja mustaa... joka kerralla tul vähän erilainen sekoitus kun piti uusi värierä tehdä.

Oli onneksi koko pääsiäinen aikaa tehdä tätä valmiiksi.

Kuvan liekit ovat oikeasti tummemman punaiset, skanneri ei vain tahdo aina ymmärtää värien päälle yhtä tarkasti kuin minä.


lauantai 18. huhtikuuta 2009

Tuherruksia

Tylsyys on iskenyt juuri sillä hetkellä kun on ollut kynä kädessä. Ja sitten piti tuhertaa paperille kaikkea mitä käsi sattui silä hetkellä tekemään, aivan spontaanisti.



Luurankokuva on tällähetkellä maalausvaiheessa (jopa). Pitäisi varmaankin opetella öljyvärimaalausta, kun akvarelli- ja vesiväritöistä tulee aina kovin raskaan oloisia. Yleensä sellaiset työt ovat kevyen oloisia, mutta jotenkin ite aina onnistun saamaan kuvistani... raskaita varien suhteen. Niin kävi luurankokuvassakin taustalle... paprerikin on kyllä suoraan sanottuna perseestä. Tuota en kyllä osta enää... liian syvät "kolot" (kun siinä ei missään lukenut tietoa asiasta niin oletin sen olevan sellaista hyvää tavallista paperia).

sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Luurangon alkutaival

Tuli tänään uusi inspiraatio maalaukseen. Ajattelin että olisi mukavaa maalata jokin uusi kuva... ensin ajattelin koiraa tai jotain muuta eläintä, mutta on nyt tässä tullut viimeaikoina piirreltyä niin paljon koiria että luovuin ajatuksesta.
Seuraavaksi mieleeni juolahti että voisin vaikka ottaa ja piirtää vaikka jotain vähän synkempää. Kuva kuolemasta kiehtoi kyllä paljon, mutta jotenkin ei ollut innostusta alkaa piirtämään kaapua ja viikatetta. En saanut mieleeni minkäänlaista hyvää asetelmaa niille.
Sitten kuolemasta seuraava askel oli luuranko. Sellaista en ole vielä kunnolla oikein tehnyt ja hyllyssä on nuo ihmisen anatomia-kirjatkin.

Sain nopeasti mieleeni hyvän idean aiheesta ja sain sen hahmoteltua paperillekin harvinaisen samankaltaiseksi. Kirjasta on hyvä tutkia luiden muotoa ja kokosuhteita. Eipä ole ennen tullut piirrettyä sormi- ja lapaluita niin että ne olisivat olleet edes lähelläkään oikeaa.


Ah, kuinka kännykkäni kamera osaa ettaa hyviä kuvia! Ainakin kuvan idea selviää tuosta... En jaksanut alkaa skannailemaan kuvaa ja enkä omista kunnollista kameraakaan.

Olisi tuossa vielä selkäranka ja kylkiluut kesken, mutta joutuu tässä pitämään vähän kahvitaukoakin ;).

perjantai 13. maaliskuuta 2009

Meidän Anski

Otin tässä yksi päivä kameralla valokuvia vanhempieni Suomenpystykorvasta joka myös tunnetaan nimellä Anni. Nyt tulee tässä tunnetuksi pystykorvan anatomiakin piirrellessä ;).

Alunperin ideana oli tehdä vesivärityö, mutta koska sain erään toisen kuvan maalaamisesta oikean käden sormeni puutumaan ERITTÄIN herkästi niin päätin sitten tehdä vain pikapiirroksen. Oikeastaan se on ihan kiva tuollaisenaankin, yksinkertainen. On tuossa kyllä yksi kohta joka ei oikein onnistunut... se nyt ei onneksi jää kaivelemaan mieltäni.

Koiran tassut ovat muuten yksi perkele piirtää! Meinasi lievästi mennä hermot kun ei meinannut oikein onnistua homma kunnolla.


Pitäisi käydä ostamassa akvarlli- ja vesiväreilleni jonkinmoinen "kori". Tyhmyyttäni jätin entisen vanhempieni luokse enkä ole yhtään varma onko se edes enää hengissä. Tälläkertaa voisi hankkia sellisen että akvarellikynälaatikkokin mahtuisi siihen... saa nähdä vain milloin jaksaa lähteä tiimariin asti katsomaan.

maanantai 23. helmikuuta 2009

Ulkoasun päivittämistä

Tässä ankaran tylsyyden iskettyä, päätin ottaa ja laittaa tälle blogille kunnollisen taustan. Olin jo paria päivää aikaisemmin etsiskellyt sopivaa taustakuvaa, mutta suurin osa mitä löysin ei läpäissyt ankaria valintakriteerejäni:

"Tyhmän näköinen...
Nössö...
Pinkki....
Tyttömäinen....
Muuten vain RUMA!!...
Ok kuva, mutta väärät värit...
Liian outo...
Pinkki...
Nynny...
Leikekuvamainen...
Idioottimainen...
Kuva väärällä puolella, muuten ok...
Kuvio on PINKKI...."

Tuollaista se oli kun etsin sopivaa kuvaa. Onneksi sitten löysin itseäni miellyttävän kun olin tarpeeksi monta hylännyt :).


Mitään erikoista en ole vielä joutanut piirtää. Olisi tuossa yksi maalaus odottamassa valmistumista ja on kyllä ollut pari ideaa lyijykynätyöksikin. Nyt alkaa kämppä olla sellaisessa kunnossa että voi alkaa maalaamaan. Pöydällä ollut tietokone sai oman atk-tasonsa, joten nyt olisi tilaa levitellä maalaustarvikkeita vapaasti. Väritkin löytyivät kun sain purettua loputkin tavarat laatikoista omille paikoilleen.

lauantai 14. helmikuuta 2009

Pitkästä aikaa ystävänpäivänä....

Siitä onkin kauan aikaa kun olen ottanut kynänä käteen ja piirtänyt jotain. Työssäoppiminen ja muutto kaupunkiin on jotenkin vievät vain kaiken huomion.


Piirto- ja maalaustarvikkeet asustavat vielä(kin) pahvilaatikossa. Ei ole vain jotenkin tullut otettua niitä sieltä pois... ehkäpä asia muuttuu kun saan sen kirjahyllyn ja roinat sinne.


Eilen harjoittelupaikassani otin mustekynän ja tuhersin työtakkini taskussa olleseen monisteeseen. Pitää sitten ensiviikolla rännihuoltojen aikaan jatkaa kuvaa :D. Sitten jos jaksaa voisin tehdä siitäkin kunnollisen maalauksen... ja myydä sen heille sinne x).


Kun tässä tänään oli niin perhanan tylsää, niin otin lyijykynän käteen ja piirsin. Ulkona ollut koiramme oli erinoimainen malli pikaiseen piirrokseen. Pää vain tahtoi kääntyillä liiankin usein... Kuva onneksi valmiiksi.

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE!


lauantai 10. tammikuuta 2009

Miehen poseeraus

Piirtelin tässä jokin aika sitten yhden muotokuvan mihestä... kun en ollut siihen niin hirveän tyytyväinen niin jouduin tekemään toisen kuvan. Etsin netistä sopivan kuvan ja piirsin sen. Harjoittelun lomassa en ole jaksanut piirrellä mitään, mutta nyt otin ja tein sen viimein valmiiksi.

Ajatuksena oli vain pirtää tästä sellainen kuva josta näkee vähän varjostusta ja lihasten asentoa. Muutamat asiat iskevät silmään itselläni vähän anatomisessa mielessä, mutta niille ei voi tässä vaiheessa mitään. Joudun vielä opettelemaan käsien piirtämistä kun se ei oikein tunnu sujuvat vieläkään (mikähän helvetti siinä on taas niin vaikeaa...). Muuten työstäminen oli mukavaa varjostamista ja lihasten paikkojen sekä muotojen kertausta

sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Small Skull

Teimme koulussa itse paperiarkkeja tässä jokin aika sitten. Saimme sitten ottaa niitä itsellemme kun olimme aiheesta saaneet tehtyä työselostukset sun muut. Päätin tässä kokeilla että olisiko niille hyvä esim maalata jotain...
Noh... aika perseestähän se on maalata sellaiselle paperille jota ei ole päällystetty millään lailla. Piti erittäin varovasti yrittää levittää väriä, muuten tuli paperin kuidut pensselin mukana.
Noh... kun siinä aikansa maalaili 14x14 cm paperille niin kyllähän siitä jonkinlainen maalaus tuli. Tosin pitää käyttää erittäin vähän vettä jos yrittää toisen kerran, sillä paperi imi erittäin mukavasti sitä.

Itse pidän tämän kuvan väreistä paljon. Taustan väri on nimeltään "Indian Red" . Heh, kuvasta tuli aika ryppyinen x).


Saksanpaimenkoira (A3)

Tein sitten erikseen tästä vesiväri ja lyijykynätyön. Tässä olisi siis edellinen hahmotelma valmissa vaiheessa. Meni aikaa sitten maalaamiseen ilta ja seuraavan päivän aamu.
Väeinä käytin vesivärejä ja akvarellivärejä.

Valitettavasti kuva on huono, kun en jaksanut alkaa leikkimään sen suuremmin kameran ja kuvanmuokkausohjelman kanssa. Koira on vähän ruskehtavampi alkuperäisessä kuvassa.

Olen myös ajatellut tässä kuvan myymistä mahdollisesti jollekin sukulaiselle tai tuttavalle... saa nähdä miten käy.