CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lauantai 28. marraskuuta 2009

Keväisiä omenapuun kukkia (a3)

Tässä muutama päivä sitten tuli hirveä maalaamisenhinku ja oli pakko päästyä toteuttamaan itseäni. Ja pitipä myös erääseen lahjaankin saada vähän lisää tavaraa, joten taiteilu sopi hyvin siihenkin sitten.

Malliksi pääsivät työpöydän taustakuvana olevat omenapuun kukista oleva lähikuva jonka olin joskus aikaisempina kesinä kuvannut (siis silloin vielä kun asuin siellä).

Hahmottelin kuvan erittäin nopeasti, kun ei jotenkin ollut nyt fiilistä tehdä mitenkään erityisen tarkkaa työtä. Sen jälkeen maalailin kuvaa illalla, kunnes olikin jo nukkumaanmenoaika ja maalaus sai jäädä kuivumaan rauhassa yön yli. Seuraavana päivänä siivoilin ja siivouksien päätteeksi maalasin kuvan valmiiksi.

Eli koko hommassa ei kestänyt hirveän kauaa. Tosin kuvassa nyt ei satu olemaan hirveästi yksityiskohtia joihin olisi pitänyt paneutua kunnolla... oikeastaan niitä ei siinä ollut yhtään. Noh... kuva on ihan onnistunut, eikä ne pari jälkeenpäin huomaamaa epäkohtaa hirveästi kuitenkaan haittaa itseäni (ainakaan VIELÄ). Maalaus on siis ihan kelvollinen lahjaksi ;).

Oli mukavaa vaihteeksi maalata jotain missä ei tarvinut miettiä onnistuvatko kaikki pienet yksityiskohdat. Tämä tyyppisiä maalauksia pitää tehdä useamminkin...



Harmi vain ettei kuva ole tässä kunnollinen, kamerakuvaukseen kun ei täällä ole tarpeeksi kirkasta :(. Pitää hankkia kunnollista valkoista valoa tuottava kirkas lamppu että saa kuvistakin kunnollisia. Valon vähyyttä ehin valittaa jo parisen viikkoa sitten kun yritin kuvata makrokuvia huonolla tuloksella.