CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tiistai 22. heinäkuuta 2008

Humppaa ja hömppää

Jeps... tällä kertaa tulee vain höpötyksiä piirtämisestä ja siihen liittyvistä jutuista. Kuvia tulee sitten kun saan niitä valmiiksi ja/tai skannailtua.
Olen luonnostellut erilaisia demoneita ja jossain vaiheessa kenties piirrän ne kunnollisesti paperille. piirustuskansiossa on jo valmiiski muutama demoni, mutta ne eivät ole oikein kunnollisia demoneita. Ideat kyllä ovat olleet niissä hyviä, mutta toteutus on jäänyt puolitiehen. Piirtäminen on kestänyt niin kauan että jotenkin vain sitä ei ole sitten jaksanut enää panostaa loppuvaiheessa kunnolla. Asia johon täytyy jatkossa puuttua.
Tänään sain inspiraation luonnostella ja piirtää valmiiksi nopeasti kuvan. Laatu vähän kärsi nopean piirtämisen takia, mutta muuten kelvollinen kuva. Demonille annoin nimeksi Crâne, mikä tarkoittaa kalloa.

Sain tässä eräs päivä yllättäen huomata kuinka hyvä akvarellipaperille on maalata vesiväreillä. Pahaksi onnekseni akvarellipaperi on yksi ikävimmistä skannattavista, joten sitä ihanuutta ei näe kuin itse työssä.
Vesiväripapereissa
on maalattavuuden kannalta hyvinkin paljon eroja, mikä saattaa johtua mm. paperin paksuudesta. Viime paperit olivat kelvollisia vain puuväri ja lyijykynätöihin. Niille maalaamisesta ei tullut oikein mitän.
Pitäsi myös hankkia kunnollista piirustuspaperia (lue: paksumpaa). Kopiointipaperi on kopiointipaperia ja siihen saa tehtyä vain hyviä luonnoksia. En vain ole jaksanut raahautua kunnon kauppaan tutkimaan valikoimia... laiska!

Akvarellikynäkokeilut jatkuvat. Olisikohan kuitenkin pitänyt ostaa akvarellimaalit?? En oikein vieläkään ole asiasta varma...

perjantai 11. heinäkuuta 2008

Comic/cartoon crooks, suosikkini


Cobra Commander sarjasta G.I.Joe (lyijykynä)

Cobra Commander on ehdottomasti yksi sarjansa parhaimmistoa. Hän on pahis joka on luonut Cobra-järjestön periaatteessa tyhjästä ja yrittää valloittaa maailman. Oikeastaan Cobra Commander voidaan lokeroida samaan mm. Erik Cartmanin (South Park) kanssa: molemmat ovat ylimielisiä, kiivaita ja kuin ihmeen kaupalla pysyvät puhumaan mitä ihmeellisin sanoin ihmiset puolelleen. Ja molempien suunnitelmat harvemmin onnistuvat...
Monista tappioistaan huolimatta Commander on aina noussut takaisin jaloilleen uusien ja vanhojen joukkojen kanssa. Hän on kuin herpes, ei pääse koskaan eroon.





Boba Fett, Star Wars (vedenkestävä tussi, vesiväri)

Kukapa ei muistasi parhainta ja vaarallisinta palkkionmetsästäjää Boba Fettiä, joka suosionsa takia herätettiin henkiin Sarlacc-kohtauksen jälkeen. Osa ihmisistä varmaankin pitää Fettiä kovin tylsänä henkilöhahmona elokuvien perusteella. Näiden ihmisten tulisi lukea muutama Fettistä kertova sarjakuva tai novelli, niin he voisivat nähdä hänet aivan uudessa valossa. Boba Fettillä oli elokuvissa hyvin pieni rooli joka ei paljasta tästä palkkionmetsästäjästä paljoa. Sarjakuvissa tulee mm. esille hänen suuri vihansa Han Soloa kohtaan.
Itse pidän paljon Fettistä kertovista sarjakuvista, erityisesti jos kuvittajana on ollut Cam Kennedy.

maanantai 7. heinäkuuta 2008

Koira ja susi Akvarellikynätyöt


Koira (Akvarellikynä ja vesiväri)
Eli ensin olen akvarellikynillä värittänyt kuvaa ja samalla saanut turkin "näkymään". Väreinä olivat oranssin eri sävyt ja ruskea. Tämän jälkeen veteen kastetulla pensselillä tasotin akvarelliväriä ja sain kuvasta pehmeämmän. Viimeisenä maalasin vesiväreillä silmät, korvien sisäosat sekä kirsun ja suun. Tämä on ensimmäinen akvarellikynätyöni.







Susi (lyijy- ja akvarellikynä)

Ensin työstin lyijykynällä kaikki tummat ja mustat kohdat sudesta akvarellipaperille. Sitten vain väritin kuvan akvarellikynillä ja runsaan veden kanssa levitin värin pensselillä. Lopputuloksena väritys näyttää maalatulta. Tässä kuvassa lyijy- ja akvarellikynien yhteiskäyttö oli oikein onnistunutta.


Heti kun olin hankkinut akvarellivärit mieleeni juolahti että niitä olisi oikein oiva käyttää eläimien värittämisessä. Niillä saisi akvarellivärien tuloksen ja samalla sellaista turkin tuntua kuitenkin. Ikävä kyllä ne kyvät ovat turhan vaaleita ja musta näyttää maalauksen jälkeen pikemminkin tumman vihreältä. Eli joudun käyttämään vesivärejä niiden rinnalla. Kalliit värit... ei tule tarvikehankintoja vähään aikaan.

Testausta...


Nopea luonnos pääkallosta (lyijykynä)