CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Sakemannihahmotelma A3

Katsellessani tässä eilen seinälläni olevaa maalaamaani kuvaa saksanpaimenkoirasta, sain yllättäen tarpeen alkaa työstämään toista sakemannikuvaa.

Täytyy sanoa että tuo selkä on aika vaikea saada oikeaan kaareutumiskulmaan... ja toinen takajalka tuotti erittäin suurta tuskaa.

En ole vielä päättänyt täysin että tuleeko siitä lyijykynä vai vesivärityö... alunperin ajattelin tehdä siitä vesivärityön, mutta tuo hahmolma alkaa näyttämään todella kivalta lyijykynäversiona.


Ihmeellisiä inspiraatioita

Tästä kuvasta oli suunnilemissa tehdä kunnollinen akvarelliversio, mutta se sitten jäi jotenkin tekemättä.

Jostain syystä oli jälleen pakko värittää tämäkin hahmotelma, muuten siitä olisi tullut niin orvon näköinen...

Ja kuvan ihmeellinen väritys johtuu siitä että olen ottanut kuvan kameralla ilman salamaa. Ja tietysti jouduin vähän sormeilemaan kuvaa tietokoneella että siitä saisi jotain selvää...

Nimetön työ, A3

sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Selän lihaksistoa



Tämä kuva on vuoden 2006 tekeleitä. Silloin kiinnostus ihmisen anatomiaa kohtaan oli kavanut entisestään ja se laajeni lihaksistoon. Apuna oli ikivanha TOP koululaisen tietokeskus, joissa puhuttiin vielä neuvostoliitosta... siellä oli pari pientä kuvaa ihmisen lihaksistosta ja jouduin tutkimaan niitä melkein suurennuslasin kanssa että olisin nähnyt siitä jotain.
Kaikesta huolimatta kuva valmistui ja jopa onnistui.

Varmaan voisin laittaa lisää noita liahkistosta olevia kuvia. Olisi nimittäin yksi kaksi kuvaa jossa olisi kädestä tarkemmin.

Jotenkin nuo lihaksistokuvat ovat jääneet vähän vähemmälle nyt viimeaikoina. Tuntuu jotenkin että pitäisi ostaa jostain Jenö Barcsayn kirja "Anatomia, opas teiteilijalle". Se oli kerran lainassa minulla ja sitä selatessa sai kauheita inspiraatioita! Ongelmana oli tyypillisesti ajan puute...
Omistan kyllä hänen oppilaansa Andras Szunyoghyn kirja "Ihmisen anatomiaa taiteilijalle". Tällä kirjalla pääsee kyllä alkuun, mutta Barcsayn kirja on edelleen kyllä tasokkaampi (sen hintakin kertoo siitä...).

tiistai 16. joulukuuta 2008

Prosessimiehet töissä

Olimme tässä taannoin Pietarsaaren Paperitehtaalla viikon tutustumiskäynnillä. Siellä olimme iltavuorossa ja istuimme valvomossa miettien kuumeisesti kysymyksiä heille. Olihan meillä sitten tietystä ennalta määrätystä aiheesta selvitystehtävä. Sattumoisin itse jouduin yhden luokkalaisen kanssa pariksi (miksi minä, MIKSI??!! Vituttaa vieläkin....) ja hän ei vaivautunut kyselemään mitään prosessimiehiltä valvomossa.

Tylsänä hetkenä tartuin mustekynääni ja piirsin selvitystehtvävän ohjeen taakse. Olisin varmasti kuollut siellä jos en olisi juuri sinä hetkenä voinut piirtää. Oloa pahensi se hiljalleen muodostunut kavala päänsärky.


Päätin sitten siellä että tekisin siitä sitten kunnollisemman vesivärityön, kun on paremmin aikaa. Opettajamme sattui koulussa näkemään tuon hahmotelman ja halusi käydä kopioimassa sen. Totesin siihen että käyhän se, mutta olin kyllä aikonut tehdä siitä kunnollisemman kuvan (en ylipäätänsä ymmärrä miksi ihmiset ylistävät jotain kuppasta mustekynähahmotelmaa joka on hutaistu puolihuolimattomasti). Opettaja innostui siitä sitten vielä kauheammin...
Tässä viikko sitten sain annettua hänelle ekan vesivärityön kuvasta. Harmi vain etten jaksanut silloin skannata sitä, sillä siinä oli vähän paremmat värit.

Valitettavasti skanneri vääristi värejä niin paljon että jouduin vähän muokkaamaan niitä oikeammaksi. Kuva on siis suuntaa antava, esim. lattia ei oikeasti ole aivan noin sininen, vaan vähän harmahtavampi.






Ja tuota ne prosessinhoitajat tekevät kun prosessi pyörii hyvin. Istuvat ja lukevat lehtiä... istuva prosessimies tuo rahaa ;). PALJON rahaa!

torstai 11. joulukuuta 2008

Iso vanha kallokuva

Nyt on vuorossa edellinen iso pääkallotyöni (vuodelta kivi ja keppi), joka majailee vieläkin sienällä. Kuvaan on käytetty yhteensä kahdeksan A3:sta (kuvasta on jätetty pois vähän ylhäältä ja paljon alhaalta) ja sen tekemiseen meni järkyttävän kauan aikaa. Tarkkaa käytettyä aikaa en muista, mutta maalasin kyllä tuota vahintään yhden kesäloman ajan.

Muistan että minua vitutti jokin asia aivan perkeleesti. Silloin oli kaikkein parasta purkaa kaikki viha paperilla ja alkaa piirtelemään. Jotenkin vain aloin työstämään tätä ja siitä kehkeytyi pidempi projekti.

Kuva on aika alkeellinen ja kallo ei selvästikään ole rakenteeltaan oikeaa kalloa vastaava. Toisaalta kuva on muutenkin sellainen jännä... ehkäpä vähän surrealistinen. Silloin en osannut piirtää kalloja ollenkaan. Taidon sillä saralla ovat kehittyneet hurjaa vauhtia, kiitos ahkeran opettelun.



maanantai 1. joulukuuta 2008

Mainos!!


Tein bloggeriin luomalleni Convoy Parodia- sarjakuvalle oman blogin. Uskaliaat voivat käydä katsomassa sitä ja testata kuinka paljon äö laski visiitin aikana ;). Sarja alkaa aivan alusta ja yritän selostaa kuvia sekä niihin liittyviä taustatietoja parhaani mukaan.
Eli nyt on hyvä mahdollisuus kurkata mitä pääni sisällä oikein liikkuu...

maanantai 24. marraskuuta 2008

Suuren inspiraation tulosta

Sain viime viikonlopuna mielestäni erittäin mahtavan inspiraation. Olin kirjoittelemassa koneella "käsikirjoitusta" sarjakuvaa varten ja siinä sitten oli monenlaisia ideoita ja juttuja mielessä. Ja kuten yleensä pääni sisällä yksi asia johtaa väistämättä toiseen mietteeseen ja yhtäkkisesti sain suuren inspiraation. Silloin pääni tyhjeni ja ajattelin vain: PAPERIA... KYNÄ... PIIRRÄ HETI!
Suuri inspiraationi oli vaihteeksi taas pääkallo jolla on sotilaskypärä päässään, kuva on A3 kokoinen. Tietysti kallolla on ilkeähkö "katse". Ajattelin myös piirtää vielä toisenkin sellaisen, mutta nyt kuvassa olisi paljon muutakin. Sitä kuvaa olisi sitten tarkoitus käyttää simppelinä versiona mahdollisesti parodia-sarjakuvassa... jos vain sinne asti tässä kerkeän.

Uusi kuva muistuttaa suuresti seinälläni olevaa erittäin isoa maalaamaani kuvaa... Tosin kypärä on erilainen ja ruusu puuttuu tästä uusimmasta. Muuten kyllä on yhdenäköisyyttä. Ja fiksatiivillä tappamisen jälkeen työ pääsi seinälle oikein raameihin. En edes ollut saanut sitä valmiiksi kun kävin ostamassa kehykset. Tulen varmaan jossain vaiheessa laittamaan sen aiemman kallokuvan tänne, kun vain käyn ensin kaivamassa sen kuvan toisesta koneesta (mikä on todella suuri urakka, koska juuri se kone on täynnä kaikkea paskaa)

Ostin myöas toisen vähän pienemmän kehyksen jotain toista kuvaa varten. Saa nähdä mitä siihen kehittelen... kyseiseen kehykseen voi laittaa A3 tai A4 reunuksien kanssa. Oli tässä muutama idea sitä varten: pääkallokasvoinen sotilas tai sitten yksi kehitteillä oleva vähän surullisempi kuva. En ole kumpaakaan vielä ehtinyt edes aloittaa joten on hyvinkin mahdollista ettei kumpaakaan niistä tule raameihin...


Death Soldier (lyijykynätyö, A3)


Pahoittelut kuvan laadusta, jouduin kuvaamaan sen kameralla ja piti ottaa kuva vähän kauempaa. Muuten salama heijastui lasin pinnasta tai kuvasta tuli muuten aivan surkea. Tämä oli paras otos minkä sain ja jouduin vähän muokkaamaan sitä jotta värit olisivat suunnilleen kohdallaan.

keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Edellisen tekstin kuva

Jostain ihmeen syystä johtuen en saanut kuvaa laitettua edelliseen tekstiin uudestaan, niin että se olisi avautunut. Jouduin sitten lataamaan kuvan uudestaan uuteen tekstiin. Toivottavasti tällaset jutut ei tuu toistumaan lähiaikoina :/.

Kiitos asian huomanneelle vierailijalle :D


Kuolema, vesivärityö


perjantai 14. marraskuuta 2008

Loppusilausta vailla

Huuh... nyt on ollut vähän hiljaisempaa piirtämisrintamalla. Tekemättömiä töitä kyllä olisi, mutta ei ole ollut oikein minkäänlaista suurta inspiraatiota tehdä mitään valmiiksi asti. Koulu vie sen verran paljon päivästä, ettei sitten enää kotiin päästyä jaksa mitään...


Olisi tässä maalaamatta vielä se eräs työ, jonka suunnittelin saavani valmiiksi tämän viikon aikana. Aloitin kyllä sitä, mutta sitten se vain jäi kesken. Toiseksi on vielä hahmotelma tasolla eräälle ystävälleni lupaama hevoskuva (joka tässä vaiheessa näyttää pahasti hirveltä). Ja erääseen vähän pidempään sarjakuvaan pitäisi alkaa tekemään jatkoa... tosin se eka osa on vielä nimen osalta auki, kun alkuperäistarinan keksijä ei ole vieläkään keksinyt sille nimeä. Eli hommaa olisi kyllä, kun vain olisi aikaa ja voimia.


Päätin tässä tyytyä kuitenkin noihin vesiväreihini. Annoin akvarellikynäni pois, kun en niitä sittenkään käyttänyt kovin paljoa. Hyviä värisävyjä niissä oli, mutta jotenkin pidän enemmän nappien kanssa värkkäämisestä. Saisikohan netistä ostettua erisävyisiä vesivärinappeja? Tuli tässä sellainen fiilinki että tarvitsisi lisää värisävyjä.

maanantai 3. marraskuuta 2008

Lihaksia ja luoteja

Nyt vuorossa on ihmisen anatomia. Alla oleva kuva on ollut yksi noista tutustumisharjoituksista ihmiset lihaksiston piirtämiseen. Piirros on piirretty vuonna 2007 ja sain sen valmiiksi suhteellisen nopeasti, joten jälkikin on vähän sen mukaista. Osan kuvasta olen piirtänyt mallista ihmisen anatomian kirjasta.
Harmittaa kun skanneri ei jostain syystä tahdo skannata kunnolla vähänkään vaaleasti piirrettyjä kohtia. Nyt sitten ei no kasvot näy ihan niin hyvin kuin olin toivonut... Tämäkin on paljon paremman näköinen tuolla kansiossani, eli ei teidän auta kuin vain tulla katsomaan sitä sieltä *nauraa*.

Olen piirtänyt paljon mallista eräästä ihmisen anatomia-kirjasta ja täytyy myöntää että se on auttanut paljon! Nyttemmin on paljon helpompaa piirtää ihmisiä, kun ymmärtää anatomiasta ja on piirrellyt paljon aiheeseen liittyen.



lauantai 25. lokakuuta 2008

Suomenpystykorva

Koiramaalauksista vuorossa on Suomenpystykorva (Finnish Spitz). Ylemmän kuvan olen maalannut meidän omasta pystykorvastamme, mikä ei ole kylläkään mikään muotovalio mutta silti parhaimman näköinen meidän kylällämme. Nippelitietona rodusta kerrottakoon joidenkin ulkomaisten tahojen kritisoinneen Suomenpystykorvan punaista väriä...

Molemmat työt ovat vesiväreillä väritettyjä. Valitettavasti alemman kohdalla skanneri jälleen on vääristänyt värejä jonkin verran. Kuva ei luonnossa ole noin oranssi ja siellä pitäisi myös olla maassa enemmän vihertävää väriä. En vain silloin jaksanut alkaa muokkailemaan kuvaa oikeammanlaiseksi. Ja siellä puussa sitten istuu teeri (jos nyt joku jää sitä ihmettelemään...)


sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Kaksi harrastustani

Vaihtelun vuoksi päätin tällä kertaa laittaa vähän erilaisia kuvia. Nämä vesivärimaalaukset ovat viime vuoden chileistäni... Nykyään noista kolmesta vain Bolivian Rainbow on hengissä (toiset kaksi eivät selvinneet talvesta hengissä.).
Olisi pitänyt maalailla samanlaisia kuvia tämän kauden chileistä, mutta en jostain kumman syystä koko asiaa muistanut. Olisi nimittäin ollut muutamia todella kauniita kukkia jotka olisin näin jälkeenpäin ikuistaa paperille. Pitää tutkailla jos olisin ottanut hyviä valokuvia niistä...





maanantai 13. lokakuuta 2008

Reaper


Reaper (vesiväri)

Löysinpäs muistitikultani tällaisen maalaamani kuvan. Olin tässä alkuvuodesta (muistaakseni siihen aikoihin) saanut valtavan luomisvimman ja päätin kehitellä uudenlaisen hahmon. Harvinaista kyllä hahmotelmasta tuli hyvä ja lopputuloksena suorastaan omituisen näköinen olento. Ihmisen anatomia -kirja auttoi jonkin verran tässä työssä. Kaikki raajat ovat oikean näköisiä ja pää oikealla kohdalla.
Jotenkin kummassa en onnistunut pilaamaan tätä työtä, vaikka maalasinkin useaan otteeseen kerroksia. Taisi olla perkeleesti tuuria matkassa...

Reaper on jonkin sortin tiedekokeilu ja kuten näkyy, sillä on harmaan värinen "toinen iho". Kasvoissa ei ole minkäänlaisia ulkonevia piirtetä, ne ovat sileät ja "muodottomat". Ah kuinka rakastankaan uusien hahmojen luomista! Siinä saa päästää todellakin mielikuvituksen valloilleen.

sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Iltainen maalaus


Flying Skeleton (vesiväri)

Löysin tänään hahmotelmieni joukosta nopean luonnoksen jossa luurankomaisella hahmolla on jonkinsortin siivet ja hän on luonut katseensa ylöspäin. Jotenkin sitä katsoessani tulin ajatelleeksi kuinka hienon kuvan siitä saisikaan jos sen maalaisi. Piirsin koko homman uudestaan 200 g/m2 paperille (ei ole akvarelli, mutta ominaisuuksiltaan saman tyyppistä. Tekemieni testien perusteella voin todeta että en löytänyt siitä kone- ja poikkisuuntaa...) ja sitten maalasin tavallisilla vesiväreillä. Kuva on tietysti parempi luonnossa, mutta tuo skannaus ei kauaksi mene.

perjantai 3. lokakuuta 2008

Vain demoneita, ei enkeleitä


Kunnollisen suunnittelun ja piirtämisen käynyt työ. Alunperin oli pelkkä hahmotelma, jonka tein loppuun asti sen ollessa mielestäni niin pirun hyvä. Ja onhan se sitä oikeastaan vieläkin...


--------------------------




Viimeinen lyijykynätyö jonka teen ikinä kopiopaperille. Paskalle paperille tehtynä kohtalaisen hyvää jälkeä. Kuvan suunnitteluun olisi voinut käyttää kyllä vähän enemmän aikaa kuin sen 5 min.

---------------------------




Puhtaasti luonnosvaiheelle jäänyt piirros. Ei ole vain vielä tullut kehiteltyä sitä pidemmälle kunnollisen paperin puuttuessa (siis sellaisen johon voisi hyvin mielin piirtää lyijykynällä)

sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Kallojen vuosi 2005

Vaihteeksi laitan tänne joitain vanhoja piirustuksia. Nämä molemmat ovat muistaakseni vuodelta 2005, laiskana ihmisenä en jaksa kaivaa kansiosta alkuperäisiä ja tarkistaa... Mutta todellakin sen vuoden pyhitin suurelta osin lyijykynäpiirustuksille ja pääkalloille. Olisi niitä kansiossa muitakin ja saatampa jossain vaiheessa laittaa niitä tänne. Miten nyt jaksaa alkaa skannailemaan ja taistelemaan kuvanmuokkausohjelman kanssa.


Kallot ovat aina hyviä aiheita lyijykynätöille :D.

tiistai 22. heinäkuuta 2008

Humppaa ja hömppää

Jeps... tällä kertaa tulee vain höpötyksiä piirtämisestä ja siihen liittyvistä jutuista. Kuvia tulee sitten kun saan niitä valmiiksi ja/tai skannailtua.
Olen luonnostellut erilaisia demoneita ja jossain vaiheessa kenties piirrän ne kunnollisesti paperille. piirustuskansiossa on jo valmiiski muutama demoni, mutta ne eivät ole oikein kunnollisia demoneita. Ideat kyllä ovat olleet niissä hyviä, mutta toteutus on jäänyt puolitiehen. Piirtäminen on kestänyt niin kauan että jotenkin vain sitä ei ole sitten jaksanut enää panostaa loppuvaiheessa kunnolla. Asia johon täytyy jatkossa puuttua.
Tänään sain inspiraation luonnostella ja piirtää valmiiksi nopeasti kuvan. Laatu vähän kärsi nopean piirtämisen takia, mutta muuten kelvollinen kuva. Demonille annoin nimeksi Crâne, mikä tarkoittaa kalloa.

Sain tässä eräs päivä yllättäen huomata kuinka hyvä akvarellipaperille on maalata vesiväreillä. Pahaksi onnekseni akvarellipaperi on yksi ikävimmistä skannattavista, joten sitä ihanuutta ei näe kuin itse työssä.
Vesiväripapereissa
on maalattavuuden kannalta hyvinkin paljon eroja, mikä saattaa johtua mm. paperin paksuudesta. Viime paperit olivat kelvollisia vain puuväri ja lyijykynätöihin. Niille maalaamisesta ei tullut oikein mitän.
Pitäsi myös hankkia kunnollista piirustuspaperia (lue: paksumpaa). Kopiointipaperi on kopiointipaperia ja siihen saa tehtyä vain hyviä luonnoksia. En vain ole jaksanut raahautua kunnon kauppaan tutkimaan valikoimia... laiska!

Akvarellikynäkokeilut jatkuvat. Olisikohan kuitenkin pitänyt ostaa akvarellimaalit?? En oikein vieläkään ole asiasta varma...

perjantai 11. heinäkuuta 2008

Comic/cartoon crooks, suosikkini


Cobra Commander sarjasta G.I.Joe (lyijykynä)

Cobra Commander on ehdottomasti yksi sarjansa parhaimmistoa. Hän on pahis joka on luonut Cobra-järjestön periaatteessa tyhjästä ja yrittää valloittaa maailman. Oikeastaan Cobra Commander voidaan lokeroida samaan mm. Erik Cartmanin (South Park) kanssa: molemmat ovat ylimielisiä, kiivaita ja kuin ihmeen kaupalla pysyvät puhumaan mitä ihmeellisin sanoin ihmiset puolelleen. Ja molempien suunnitelmat harvemmin onnistuvat...
Monista tappioistaan huolimatta Commander on aina noussut takaisin jaloilleen uusien ja vanhojen joukkojen kanssa. Hän on kuin herpes, ei pääse koskaan eroon.





Boba Fett, Star Wars (vedenkestävä tussi, vesiväri)

Kukapa ei muistasi parhainta ja vaarallisinta palkkionmetsästäjää Boba Fettiä, joka suosionsa takia herätettiin henkiin Sarlacc-kohtauksen jälkeen. Osa ihmisistä varmaankin pitää Fettiä kovin tylsänä henkilöhahmona elokuvien perusteella. Näiden ihmisten tulisi lukea muutama Fettistä kertova sarjakuva tai novelli, niin he voisivat nähdä hänet aivan uudessa valossa. Boba Fettillä oli elokuvissa hyvin pieni rooli joka ei paljasta tästä palkkionmetsästäjästä paljoa. Sarjakuvissa tulee mm. esille hänen suuri vihansa Han Soloa kohtaan.
Itse pidän paljon Fettistä kertovista sarjakuvista, erityisesti jos kuvittajana on ollut Cam Kennedy.

maanantai 7. heinäkuuta 2008

Koira ja susi Akvarellikynätyöt


Koira (Akvarellikynä ja vesiväri)
Eli ensin olen akvarellikynillä värittänyt kuvaa ja samalla saanut turkin "näkymään". Väreinä olivat oranssin eri sävyt ja ruskea. Tämän jälkeen veteen kastetulla pensselillä tasotin akvarelliväriä ja sain kuvasta pehmeämmän. Viimeisenä maalasin vesiväreillä silmät, korvien sisäosat sekä kirsun ja suun. Tämä on ensimmäinen akvarellikynätyöni.







Susi (lyijy- ja akvarellikynä)

Ensin työstin lyijykynällä kaikki tummat ja mustat kohdat sudesta akvarellipaperille. Sitten vain väritin kuvan akvarellikynillä ja runsaan veden kanssa levitin värin pensselillä. Lopputuloksena väritys näyttää maalatulta. Tässä kuvassa lyijy- ja akvarellikynien yhteiskäyttö oli oikein onnistunutta.


Heti kun olin hankkinut akvarellivärit mieleeni juolahti että niitä olisi oikein oiva käyttää eläimien värittämisessä. Niillä saisi akvarellivärien tuloksen ja samalla sellaista turkin tuntua kuitenkin. Ikävä kyllä ne kyvät ovat turhan vaaleita ja musta näyttää maalauksen jälkeen pikemminkin tumman vihreältä. Eli joudun käyttämään vesivärejä niiden rinnalla. Kalliit värit... ei tule tarvikehankintoja vähään aikaan.

Testausta...


Nopea luonnos pääkallosta (lyijykynä)