CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Sakemannihahmotelma A3

Katsellessani tässä eilen seinälläni olevaa maalaamaani kuvaa saksanpaimenkoirasta, sain yllättäen tarpeen alkaa työstämään toista sakemannikuvaa.

Täytyy sanoa että tuo selkä on aika vaikea saada oikeaan kaareutumiskulmaan... ja toinen takajalka tuotti erittäin suurta tuskaa.

En ole vielä päättänyt täysin että tuleeko siitä lyijykynä vai vesivärityö... alunperin ajattelin tehdä siitä vesivärityön, mutta tuo hahmolma alkaa näyttämään todella kivalta lyijykynäversiona.


Ihmeellisiä inspiraatioita

Tästä kuvasta oli suunnilemissa tehdä kunnollinen akvarelliversio, mutta se sitten jäi jotenkin tekemättä.

Jostain syystä oli jälleen pakko värittää tämäkin hahmotelma, muuten siitä olisi tullut niin orvon näköinen...

Ja kuvan ihmeellinen väritys johtuu siitä että olen ottanut kuvan kameralla ilman salamaa. Ja tietysti jouduin vähän sormeilemaan kuvaa tietokoneella että siitä saisi jotain selvää...

Nimetön työ, A3

sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Selän lihaksistoa



Tämä kuva on vuoden 2006 tekeleitä. Silloin kiinnostus ihmisen anatomiaa kohtaan oli kavanut entisestään ja se laajeni lihaksistoon. Apuna oli ikivanha TOP koululaisen tietokeskus, joissa puhuttiin vielä neuvostoliitosta... siellä oli pari pientä kuvaa ihmisen lihaksistosta ja jouduin tutkimaan niitä melkein suurennuslasin kanssa että olisin nähnyt siitä jotain.
Kaikesta huolimatta kuva valmistui ja jopa onnistui.

Varmaan voisin laittaa lisää noita liahkistosta olevia kuvia. Olisi nimittäin yksi kaksi kuvaa jossa olisi kädestä tarkemmin.

Jotenkin nuo lihaksistokuvat ovat jääneet vähän vähemmälle nyt viimeaikoina. Tuntuu jotenkin että pitäisi ostaa jostain Jenö Barcsayn kirja "Anatomia, opas teiteilijalle". Se oli kerran lainassa minulla ja sitä selatessa sai kauheita inspiraatioita! Ongelmana oli tyypillisesti ajan puute...
Omistan kyllä hänen oppilaansa Andras Szunyoghyn kirja "Ihmisen anatomiaa taiteilijalle". Tällä kirjalla pääsee kyllä alkuun, mutta Barcsayn kirja on edelleen kyllä tasokkaampi (sen hintakin kertoo siitä...).

tiistai 16. joulukuuta 2008

Prosessimiehet töissä

Olimme tässä taannoin Pietarsaaren Paperitehtaalla viikon tutustumiskäynnillä. Siellä olimme iltavuorossa ja istuimme valvomossa miettien kuumeisesti kysymyksiä heille. Olihan meillä sitten tietystä ennalta määrätystä aiheesta selvitystehtävä. Sattumoisin itse jouduin yhden luokkalaisen kanssa pariksi (miksi minä, MIKSI??!! Vituttaa vieläkin....) ja hän ei vaivautunut kyselemään mitään prosessimiehiltä valvomossa.

Tylsänä hetkenä tartuin mustekynääni ja piirsin selvitystehtvävän ohjeen taakse. Olisin varmasti kuollut siellä jos en olisi juuri sinä hetkenä voinut piirtää. Oloa pahensi se hiljalleen muodostunut kavala päänsärky.


Päätin sitten siellä että tekisin siitä sitten kunnollisemman vesivärityön, kun on paremmin aikaa. Opettajamme sattui koulussa näkemään tuon hahmotelman ja halusi käydä kopioimassa sen. Totesin siihen että käyhän se, mutta olin kyllä aikonut tehdä siitä kunnollisemman kuvan (en ylipäätänsä ymmärrä miksi ihmiset ylistävät jotain kuppasta mustekynähahmotelmaa joka on hutaistu puolihuolimattomasti). Opettaja innostui siitä sitten vielä kauheammin...
Tässä viikko sitten sain annettua hänelle ekan vesivärityön kuvasta. Harmi vain etten jaksanut silloin skannata sitä, sillä siinä oli vähän paremmat värit.

Valitettavasti skanneri vääristi värejä niin paljon että jouduin vähän muokkaamaan niitä oikeammaksi. Kuva on siis suuntaa antava, esim. lattia ei oikeasti ole aivan noin sininen, vaan vähän harmahtavampi.






Ja tuota ne prosessinhoitajat tekevät kun prosessi pyörii hyvin. Istuvat ja lukevat lehtiä... istuva prosessimies tuo rahaa ;). PALJON rahaa!

torstai 11. joulukuuta 2008

Iso vanha kallokuva

Nyt on vuorossa edellinen iso pääkallotyöni (vuodelta kivi ja keppi), joka majailee vieläkin sienällä. Kuvaan on käytetty yhteensä kahdeksan A3:sta (kuvasta on jätetty pois vähän ylhäältä ja paljon alhaalta) ja sen tekemiseen meni järkyttävän kauan aikaa. Tarkkaa käytettyä aikaa en muista, mutta maalasin kyllä tuota vahintään yhden kesäloman ajan.

Muistan että minua vitutti jokin asia aivan perkeleesti. Silloin oli kaikkein parasta purkaa kaikki viha paperilla ja alkaa piirtelemään. Jotenkin vain aloin työstämään tätä ja siitä kehkeytyi pidempi projekti.

Kuva on aika alkeellinen ja kallo ei selvästikään ole rakenteeltaan oikeaa kalloa vastaava. Toisaalta kuva on muutenkin sellainen jännä... ehkäpä vähän surrealistinen. Silloin en osannut piirtää kalloja ollenkaan. Taidon sillä saralla ovat kehittyneet hurjaa vauhtia, kiitos ahkeran opettelun.



maanantai 1. joulukuuta 2008

Mainos!!


Tein bloggeriin luomalleni Convoy Parodia- sarjakuvalle oman blogin. Uskaliaat voivat käydä katsomassa sitä ja testata kuinka paljon äö laski visiitin aikana ;). Sarja alkaa aivan alusta ja yritän selostaa kuvia sekä niihin liittyviä taustatietoja parhaani mukaan.
Eli nyt on hyvä mahdollisuus kurkata mitä pääni sisällä oikein liikkuu...